Речник на термините на Saeco

Полезни съвети

1. Какво е напълно автоматична кафе машина?

Това е кафемашина, която е оборудвана с вградена кафемелачка, контейнер за зърна, контейнер за вода, дозатор, нагревател за подгряване на вода, помпа (помпа) за приготвяне на кафе, контейнер за отпадъци, и електроника, която контролира процеса на приготвяне и настройките на кафе машината. Автоматична кафе машина приготвя кафе еспресо и капучино с минимална намеса на потребителя.

2. Какво е автоматичен капучино?

Приставка за тръба за пара за приготвяне на млечна пяна за капучино. Пенообразувателят за мляко взема мляко от торба (или друг контейнер) през тръба и подготвя вече разбитата млечна пяна в чаша. Пяната се приготвя чисто и точно. Някои модели кафемашини имат възможност за приготвяне на програмиран обем пяна.

3. Какво е Pannarello?

Уред за разпенване на мляко. Това е малка цилиндрична приставка към тръба за пара. Благодарение на патентовано устройство, млякото циркулира вътре в дюзата, активно се смесва с пара, превръщайки се в деликатна ефирна пяна.

4. Какво е въртяща се стойка?

Дава възможност за завъртане на кафе машината в желаната посока, без да я повдигате, което е изключително лесно за поддръжка.

5. Какво представлява системата „бърза пара“?

Това е допълнителна система за нагряване, която ви позволява да намалите времето за преход от приготвяне на еспресо към приготвяне на капучино, тъй като… Вече горещата вода влиза в допълнителния нагревателен елемент и бързо се нагрява до температура на пара.
Незабавна пара?
Това е допълнителен малък, но много мощен бойлер. Позволява приготвянето на пяна както еспресо, така и капучино по всяко време.

6. Какво е предварително смилане?

При приготвяне на чаша еспресо, следващата порция кафе се смила предварително. Поради това времето за приготвяне на порция кафе се намалява.

7. Какво представлява системата за предварително омокряне?

Пресираното кафе се навлажнява леко с гореща вода и след кратка пауза процесът на приготвяне продължава. Тази функция подобрява вкуса и аромата на еспресото, но леко увеличава времето за приготвяне.

8. Какво представлява системата SBS?

SBS (Saeco Brewing System) е система за промяна на силата на кафето чрез промяна на налягането на варене в централно устройство. Колкото по-високо е налягането, толкова по-силна е напитката. Тази система ви позволява да приготвяте напитки с различна сила, без да променяте други параметри на приготвяне.

9. Какво е енергоспестяващ режим?

Това е режим, при който кафемашината след определен период на неактивност спира да загрява вода в бойлера, като по този начин пести енергия.

10. Какво означава режим “двойно кафе”?

Това е режим, при който кафе машината приготвя две последователни порции кафе.

11. Какво представлява автоматичният режим на измиване и почистване на дозатора?

Това е режим, при който при включване машината сама изплаква диспенсъра за кафе, което гарантира, че кафето се приготвя само от прясна вода.

12. Какъв е автоматичният режим на изплакване на кафе машината?

Това е режим, който, когато е включен, автоматично промива вътрешните компоненти, за да премахне отлаганията от кафеени масла, ако е необходимо. Отпадъчната вода се излива през разпределителната тръба за пара/вряща вода.

13. Какво представлява режимът за автоматично отстраняване на котлен камък?

Режим, който при включване автоматично стартира цикъла на почистване. Машината ви информира за необходимостта от отстраняване на котления камък чрез дисплея.

Оцени статията
( No ratings yet )
Кафемашини за вграждане