Да се ​​научим да правим кафе в кафе машина

Полезни съвети

Изглежда, какви трудности могат да възникнат при приготвянето на кафе? За истинските любители и ценители на кафето, които имат кафе машина у дома, тази процедура не създава никакви затруднения. Какво ще кажете за тези, които за първи път са решили да приготвят ароматна напитка за себе си или за своите гости?


Най-вероятно ще трябва да прочетете инструкциите за употреба. Дори ако кафе машината е автоматична и сама изпълнява всички команди, трябва да намерите контейнер за кафе на зърна, вода, както и самия бутон, който стартира процеса на приготвяне на кафе. Всяко неправилно действие може незабавно да доведе до повреда на механизма.

За тези, които не разбират съвсем сухия текст на инструкциите с изобилие от технически термини, препоръчваме да прочетете нашите съвети за приготвяне на кафе в кафе машина.

Етапи на приготвяне на кафе машина

  1. Преди да започнете да готвите, трябва да проверите „вътрешностите“ на механизма. Ако машината е нова, проверете дали няма останали ненужни торби и хартии; ако машината вече е била използвана, трябва да почистите всички контейнери с обработено кафе на зърна, да смените старата вода и зърна.
  2. Свалящите се елементи трябва да се измият с топла вода и препарати, независимо дали кафе машината е нова или не.
  3. Налейте филтрирана вода, заредете зърна (ако кафемашината има вградена кафемелачка) или смляно кафе – уплътнете го плътно.
  4. Поставете чашата за пълнене на кафе в специална ниша.

Машината е готова за следващия етап – включване.

Стартиране на процеса на приготвяне на кафе

  1. Преди да стартирате програмата, не забравяйте да натиснете бутона за свързване към мрежата. Те обикновено се намират на гърба на машината. След това кафемашината започва работни процеси – нагревателният елемент се загрява до необходимата температура и системата автоматично се промива с вода.
  2. Цялата тази подготовка на оборудването е придружена от тихо бръмчене, светене на електрически крушки, а в някои случаи и звукови сигнали. Когато цялата тази „лека музика“ приключи, на дисплея ще се появи съобщение за готовност за работа.
  3. Накрая натиснете бутона за кафе. Обикновено се намира на тъчпада на кафе машината. Ако по някаква причина трябва да отмените готвенето, можете лесно да го направите, като натиснете отново същия бутон.

Има случаи, когато всички правилно извършени действия не носят желания резултат и кафе машината започва да сигнализира за грешка. В такива случаи трябва да прочетете инструкциите отново, като обърнете специално внимание на раздела за отстраняване на неизправности.

Ако повредата не може да бъде предотвратена, по-добре е да се свържете с специалисти по диагностика и ремонт на кафе оборудване . 

Оцени статията
( No ratings yet )
Кафемашини за вграждане