Кодове за грешки на кафе машина Bosch

Полезни съвети

Наличието на дисплей е отличителна черта на кафемашините Bosch, благодарение на която потребителят има възможност да контролира техническото състояние на устройството.

Когато възникне проблем, на дисплея се показва код за грешка или предупреждение, за да ви помогне да разберете приблизително причината за проблема. Точната „диагноза“ обаче ще бъде известна едва след диагнозата.

Код на грешкапричинаДействия
Грешка 1Термичният сензор е повреден.Обадете се на техник, за да диагностицира устройството и да отстрани проблема.  
Грешка 2Устройството е твърде студено (<5°C) или температурният сензор е повреден.Изключете устройството, оставете го да загрее и го стартирайте отново.Ако кодът за грешка се появи отново, свържете се със сервизния център.
Грешка 5Нагревателният елемент на термоблока е повреден.Обадете се на специалист за ремонт на вашата кафе машина Bosch или за смяна на термоблока.
Грешка 8Скоростната кутия или механизмът за готвене са повредени.  Изключете машината, извадете блока за приготвяне и го измийте.Регулирайте нивото на смилане според инструкциите в инструкциите.Пуснете заявка за диагностика на вашата кафе машина.  
Добавете бобаОт кафе на зърна.Проверете дали има кафе на зърна в контейнера.
Липсва варящ модулБлокът за варене липсва или е блокиран.Извадете го, измийте го, уверете се, че няма механични повреди и го поставете на място, докато щракне.
Празни тавиКонтейнерът за отпадъци е пълен.Извадете утайката от кафето от тавата.
НАПЪЛНЕТЕ ТРЪБНАТА СИСТЕМАОбразувала се е въздушна брава.Напълнете системата с гореща вода, за да изтласкате въздуха.
ЛИПСВАТ ТАВИТавата за утайка от кафе не е поставена напълно или изобщо липсва.Поставете тиган или чист краен превключвател.
Оцени статията
( No ratings yet )
Кафемашини за вграждане