Как да почистите кафе машина Bosch

Полезни съвети

Как да почистите кафе машина Bosch зависи от конкретния модел. Точните препоръки са посочени в инструкциите, приложени към оборудването. Тук ще анализираме общата последователност от действия.

Твърдата вода води до образуване на котлен камък по вътрешните части. Той се отлага най-много вътре в каналите, които отвеждат течността в блока за варене, и в самия термоблок. Ако вашата кафе машина Bosch има специален индикатор, той ще светне, когато слоят варовик стане твърде голям.

Ако забележите сигнал, трябва скоро да почистите оборудването, в противен случай може да се повреди.

Има два начина за премахване на отлаганията. 

Ръчно почистване на кафе машина Bosch

Точният ред е посочен в инструкциите, но обикновено се работи по следния начин. Трябва да разредите специалните продукти, препоръчани от производителя, в препоръчителните пропорции и да ги изсипете в съд с вода. Оставете за половин час, след което изплакнете системата – тоест започнете процеса на готвене празен, без зърна. След това изплакнете със студена вода, за да премахнете всички химикали.

Ако почиствате котления камък редовно, един цикъл ще бъде достатъчен; ако сте използвали кафе машината няколко месеца без почистване, може да отнеме няколко.

Автоматично почистване 

Много модели на Bosch имат режим Calc&Clean. Трябва да поставите таблетка от специален продукт в отделението, отбелязано в инструкциите, да натиснете бутона и да изчакате, докато устройството се отърве от котления камък и солите.

Производителят препоръчва използването на професионални продукти, които се доставят с кафе машината или се продават отделно. По-добре е да не го почиствате с народни средства. Оцетът, содата, лимонената киселина и други вещества са много по-малко ефективни от домакинските химикали и могат да повредят вътрешните елементи на устройството.

Оцени статията
( No ratings yet )
Кафемашини за вграждане